headerfoto
achtergrond

Over mijzelf

Hoewel ik in Nederland ben geboren, ben ik opgegroeid met Noorwegen. Al van jongs af aan kwam ik vaak in dit prachtige land en kreeg op deze manier het een en ander mee van de taal en cultuur. Na de middelbare school besloot ik mijn hart te volgen: ik wilde Noors studeren! Maar eerst wilde ik ervaren hoe het zou zijn om daar te wonen en vertrok daarom voor een jaar als uitwisselingsstudent naar Randaberg (Rogaland). Tijdens dit jaar woonde ik bij een Noors gastgezin en zat ik in de eindexamenklas van de middelbare school. Doordat ik naar school ging en de hele dag Noors hoorde en sprak, was ik de taal al snel machtig.

Terug in Nederland verhuisde ik naar Groningen om daar Noorse Taal- en Letterkunde te gaan studeren aan de Rijksuniversiteit. Tijdens mijn studie ben ik nogmaals naar Noorwegen vertrokken om daar een half jaar aan de Universiteit in Bergen te studeren. Na het behalen van mijn bul ben ik in de reiswereld terecht gekomen waar ik de Noorse taal en toerisme kon combineren. Na jarenlang in de reisbranche te hebben gewerkt, wilde ik toch graag meer met taal bezig zijn. Daarom geef ik sinds een paar jaar Noorse privéles. Ik heb een grote binding met Noorwegen. Bijna iedere dag ben ik met de Noorse taal en cultuur bezig en lees regelmatig Noorse boeken. Ook kijk ik vaak Noorse tv en films. Als docente ben ik geduldig en enthousiast, en breng graag mijn liefde voor Noorwegen en de prachtige taal op anderen over.

Omdat ik zelf heb ervaren hoe het is om als (jong)volwassene in een nieuw land met een onbekende taal en cultuur je draai te moeten vinden, wilde ik ook iets met die ervaring doen. In 2017 heb ik de post-HBO opleiding Docent Nederlands als tweede taal aan de Vrije Universiteit Amsterdam afgerond en geef met heel veel plezier les aan anderstaligen die in Nederland wonen.

Wil je meer informatie over mijn achtergrond en mijn werk als Docent Nederlands als tweede taal, neem dan een kijkje op mijn website www.lingvo.nl

PXL_20220102_114409729_klein